Top 7 Wednesday


Top 7 Wednesday


If you like this book ...Then you'll like this book

На кратко какво ще представлява днешната класация, ами най просто казано, ако сте харесали тази книга, погледнете и тази. Събрах някой книги, които поне за мен имат някои сходни елементи и биха се харесали.

Изборът  - Алена кралица

Сигурно повечето от вас вече знаят и двете поредици, но просто трябваше да ги кажа. В изборът имаме Америка, момичето което трябва да се бори за сърцето на своя принц ,след като дори не е искала да попадне в двореца на сред състезанието за бъдеща кралица. Алена кралица също ни пренася насред множество дворцови интриги, но още един плюс на тази книга са и способностите, които притежават сребърните, тук както в Изборът има разлика в класите, но по по различен начин.

Рубинено червено - Гондола на времето
Най-главната причина да препоръчвам тези двете заедно, е пътуването във времето, винаги съм обичала книги с такъв елемент и ми беше приятно да открия още една такава.И двете главни героини бих казала, че имат общи черти, колкото до момчетата ами зависи от гледната точка, но да и те си приличат.




Стъкленият трон- The kiss of deception
Селeна и Лия, това са две от любимите ми героини и то с причина. И двете са силни, винаги казват каквото мисля, но въпреки това знаят как да обичат, могат да са опасни, а ако някой застраши любимите им още повече. И двата свята са мен лично са невероятно добре изградени и непрекъснато те държат в напрежение, просто и двете книги трябват да бъдат прочетени, защото са невероятни.


Красив играч - Джамейка Лейн
Една романтична история за разнообразие на предишните. А за сюжета мога да кажа, че е напълно идентичен и в двете едно малко по неуверено момиче сключва интересен, да го наречем бас, със свой много добър приятел. Просто ако една от двете ви е харесала ще ви допадне и другата.



Двор от рози и бодли- Въглен в пепелта
 Да на пръв поглед тези книги нямат ама абсолютно нищо общо, но аз харесах и двете и някак си откривам прилики, не знам дали в героите или атмосферата, но си заслужава да се даде шанс и на двете, особено на въглен в пепелта, обожавам я, не се заблуждавайте по корицата не знам за кой път го казва.



Outlander- Doon
Общата допирна точка е Шотландия, а и че и в двете имаме Джейми и до там, но въпреки това и двете са невероятно интересни. В друговремец имаме пътуване във времето, а в Doon друг свят, така че и това може да се брой за прилика. Стилът е много различен, но и двата си имат свой характерни черти, в които да се влюбиш. И в двете има магия във всеки един елемент и те грабва от началото до края.

Лейди Полунощ-Сянка и кост 
В двете книги не бих могла да кажа, че има допирателен сюжет, но сигурност и в Лейди Полунощ и в Сянка и кост всеки има демони, с който трябва да се пребори. Два напълно различни свята, но въпреки това и двата се нуждаят от някой, която да го разтърси из основи. Битките и в двете не са само, за да оцелееш до следващият ден, а за да намериш и истината.  




Това е за днес, надявам се да ви е било интересно. :) 

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване