Синдер

Синдер

 Автор Мариса Мейър





Тип -Научна фантастика

Поредица-Лунните хроники
Страници-352
Издателство-ЕГМОНТ



 Първата ми мисъл,когато прочетох резюмето на книгата беше"добре не съм сигурна,че ще ми хареса".Но много се радвам,че сгреших.Не е поредната еднотипна история за Пепеляшка,няма го усещането,че това е приказка и всичко ще завърши прекрасно.Още в самото начало се пренасяме в един друг свят,където киборгите или роботите са част от ежедневието.

  Героинята се казва Синдер и е от части киборг,при това и много способен механик,най-добрият в Нов Пекин.Тя води нормален,до колкото е възможно,живот преди всичко да се обърне с главата надолу.Понякога само за няколко часа всичко може да се промени.
  Както всяка приказка и тук имаме принц в този случай това е Кай.Съдбата го довежда при Синдер съвсем случайно,когото той и занася своя робот за поправка.Мисля,че още в първия момент той видя истинската и същност.Но щеше да е прекалено лесно всичко да завърши така.Същата вечер сестрата на Синдер се разболява от чума,която отново се е завърнала,но сега няма лек.И разбира се мащехата и обвинява нея за всичко.
  Друга важна част е връзката между Земята и Луната.Лунната кралица е студена и твърдо решена да се омъжи за Кай.Знае как да манипулира на народа си и да използва дарбата на лунните хора.
  Всичко се заплита,когато Кай кани Синдер на бала.И тя е поставена пред избор,който ще промени всичко.Тя дори не подозира,колко много се крие зад историята за осиновяването и.
  Отне ми по-малко от ден да завърша книгата,чете се на един дъх.Това е позната ни приказка погледната по един различен начин,който определено няма да забравя.С нетърпение очаквам да продължа с другите две издадени книги -Скарлет и Крес .

Поредицата се състой общо от 4 книги,като последната ще е за принцеса Зима,която още в първата книга разбираме коя е ,но не знаем каква е историята и.

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване