Изборът

Изборът
Кийра Кас



В това ревю има спойлери за книгите от поредицата Изборът.


Първата книга от поредица започнах в един много дъждовен и мрачен ден.Просто исках да се разсея  в училище и реших да си потърся някой книга.Така попаднах на тази  и още щом
видях корицата знаех,че това е моят избор.
Историята ни пренася в едно друго време,където Америка не е само името на отдавна забравена държава,а и името на главната героиня(определено ми хареса подбора на име,някак си навява за  отдавна загубена история) .Първоначално много ми заприлича на Дивергенти,защото и тук държавата е разделена на касти ,само че осем(който няма как да не споменем,че се създават след четвъртата световна война).Като не е прието по -нисшите класи да се смесват с по- висшите.Мер е от пета каста,тази която се занимава с изкуство(затова тя изпитва голяма любов към музиката).В Илеа,когато принцът е достатъчно голям идва времето на Изборът,където той измежду 35 момичета трябва да избере идна,която ще стане бъдещата кралица.Като всичко това е съпроводено с много изпитания за участничките ,за да може принц Максън да е сигурен,че избраницата му ще се справи със задълженията си.
Америка е определено е много силен и упорит характер,но едновременно с това е мила и грижовна.В началото ,тя дори не иска да участва в Изборът ,защото тайно е влюбена в Аспен,но добре знае,че майка и няма да го одобри,не защото е лош,а просто затова ,че е шестица.Именно той настоява Америка да участва,просто иска най-доброто за нея,за да не си чуди някой ден какво щеше да е,ако бях се записала.Затова той я отблъсква и тогава тя се записва въпреки ,че не очаква да изберат именно нея.

"Врътнах рязко глава към телевизора и какво да видя ? Снимката от онзи щастлив ден, когато бях научила, че Аспен спестява за сватбата ни. Лицето ми искреше от надежда и младежка красота. От влюбеност. А някой идиот явно бе решил, че всичко това е заради принц Максън."

Определено това е най-неочакваното ,което може да ти се случи.Сега когато участничките са ясни остава само да се запознаят с принца.
Максън е едновременно умен,красив, мил ,какво повече може да се иска,още в началото Америка му дава да разбере,че не е там от любов по него.Но въпреки това решават,че ако тя остане по- дълго в играта(просто за да е по-далеч от Аспен,но и финансово да помага на семейството си,защото колкото по- ниска е кастата ти толкова по труден и животът )ще бъде негова приятелка и съветничка,нещо от,което той се нуждае.
Но няма как без любовен триъгълник.Когато Америка най-случайно се натъква на Аспен,който вече е част от кралската охрана.А тя все още тай чувства към него,но без да осъзнава се влюбва и в Максън.
Но няма как да забравим, че това е игра и има още момичета, който се борят за сърцето му.Някой от другите момичета са повече от готови да препънат другата само и само да се доберат до него .А положението се утежнява,когото започват все по- често да нападат двореца.Бунтовниците са най вече безкасовите ,който не са съгласни с управлението.До края на третата книга те стават все по опасни и целеустремени,а подобни битки вземат жертви.
Когато в края на първата книга остават само 6 момичета идва време за Елитът.Америка е раздвоена от една страна е Аспен ,о от друга любовта,която се поражда към Максън.А другите 5 момичета определено знаят,какво искат.Америка е първата,която целува и излиза принца,но той трябва да е с другите,което води до моментите на ревност у Мер,а те са толкова сладки.

'"Максън ми е скъп и възнамерявам да се боря за него."

Когато осъзнава,че знае кого иска идва момента,в който трябва да се бори за него защото победителката е само едно.Но най-важното е,че въпреки всички трудности през, който преминават те намират своя път един към друг.И заедно поставят началото на една нова Илеа.След падането на кастите няма да е лесно,но времето ще им помогне да изградят един по добър и равноправен свят.

"Обичам те – каза простичко. – Трябваше да съм ти го признал отдавна. Вероятно така щяхме да си спестим цял куп глупави грешки. Но като се замисля усмивка, – май именно всички препятствия по пътя ни ме накараха да се влюбя така
силно в теб. "

Много харесвам поредица,а продължението просто беше едно идеално продължение на любовта между Максън и Америка -тяхната дъщеря.
 
                              Това не е щастлив край.
Много повече е.

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване