Стъкленият трон

Стъкленият трон

Сара Маас 


Тип -  Фентъзи романи
Поредица- Стъкленият трон
Страници-408

Издателство-ЕГМОНТ


Това определено беше първата книга,която въпреки ,че не ми допадна първоначално ме накара да седя до 3 през нощта за да дочета.Още в началото бях силно предубедена ,че няма да ми хареса,не ме грабна нито корицата(която сега намирам за просто идеална за книгата),нито резюмето.Но попаднах на едно две ревюта и явно не бях единствената,която не е била сигурна дали да започне книгата.В крайна сметка реших да и дам шанс и определено се радвам ,че го направих.
         Първата ми мисъл докато четях резюмето беше"това опредено е странен избор за характер на главен герой,жена асасин(или по просто казано наемен убиец)".Представях си Селена като студена и зла,а тя се оказа един персонаж с много силен характер.

         Историята както вече казах е за Селена Сардотиен ,асасинат на Адарлан.За крехката си възраст тя е видяла повече смърт ,от колкото трябва,но мисля,че това я е направило толкова силна.След като прекарва една година в затвора на Ендовиер,нещо което не много хора са успели да направят,тя получава предложение на, което не може да откаже,защото то касае свободата и.Принц Дориан  и предлага да стане неговия участник за кралски убиец,опредено звучи неприятно като се има предвид,че ще се изправи срещу мъже,на който не би им мигнало окото да я убият дори само ако разберат,че тя е извеяният асасин на Адарлан. Но щом това е начинът да се измъкне тя е готова да приеме.

         В двореца всичко е различно виждаме Селена по два различни начина като асасин, но и като обикновено момиче.
И като такова няма как да не обърнем внимание на любовния триъгълник от една страна принц Дориан,който няма нищо общо с коварни си баща,който Селена толкова мрази. Принца е мил ,щедър ,обича книгите,което е първото което го сближава със Селена.Определено страната има нужда от такъв владетел.
Но от друга страна седи капитана на стражата Каол,който въпреки,че на пръв поглед е студен и дръпнат е направо очарователен.Сякаш той разбира през какво е минала тя,но не може да я допусне до себе си .Дори сега ,когато прочетох и втората книга още не съм напълно сигурна,кой е моят фаворит,но май клоня към Каол.Друг важен герой е момичето,което става приятелка и довереница на Лилиан(това е името ,което използва Селена в двореца ,за да не разберат коя е)е Нехемия,принцесата дошла в двореца,с цел да спаси народа си ,се оказва невероятна и винаги готова за битка.

       Няма как да не споменем,че това е свят на вълшебства,елфи и други подобни.Това прави историята още по-интересна,обожавам елементите на магии и вълшебства.

         Когато по-време на турнира започват ненадейно да изчезват другите кандидати,а и намирани мъртви в последствие,започва една игра с времето и с магията,която се оказва по важна и от турнира.Стъкленият замък крие много тайни и загадки,който те държат в напрежение до самия финал.А какъв е той ще разберете,ако прочетете книгата.
         Сара Дж.Маас се е справила великолепно с описанието както на персонажите така и на един вълшебен свят,в който едно момиче може да е силно,но същевременно с това и нежно.За другия месец оставям в списъка си с книги и третата от поредицата,а в най скоро време ще напиша ревю и на втората.Надявам се още някой предубеден към книгата да се реши да я прочете и мисля ,че няма да съжалява.


Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване