Обещание

Обещание
Карина Хали



Понякога най-импулсивните обещанията,който хората дават дори, когато са лека пияни, могат да се окажат най-важните решения вземани изобщо.Историята на Линдън и Стефани ме грабна още като прочетох какво е идеята,просто защото е толкова очевидно,когато има нещо повече от приятелство.В една обикновена вечер алкохола си казва думата и така се ражда идеята,че ако до 30 си рожден ден двамата са сами ще сключат брак.И така започват да се нижат годините,понякога единият има връзка друг път  и двамата.
Но има нещо,което ги свързва,освен това,че са най добри приятели.Умират един за друг,а дори не осъзнават колко дълбоки са чувствата им.В тази книга историята не е нещо неочаквано, а развитието на героите.Карина Хали изключително успешно е пресъздала израстването на човек, защото в много отношение това, което мислиш на 25 няма нищо общо с това на 30.

Стефани винаги е била на заден фон в семейството си,затова и изпитва нужда всички да я харесват.Готова е да помогне на всеки и има мечти,за който да се бори.Колкото до Линдън е типичният плейбой,уморил се да играе ролята на сваляч.А очарователният шотландски акцент и това ,че е пилот на хеликоптер определено е плюс.

Защото с отминаването на времето ми става ясно, че животът не е пътуване по права линия. Понякога трябва да направиш крачка назад, после две напред и да отскочиш встрани. Като се замисли човек, е нещо като изкривяване на времето и пространството.

Влюбих се в образите им, толкова се допълваха.И двата имат по трудно детство, но въпреки това са станали зрели и отговорни хора.И по един или друг начин,пътищата им бяха предопределени да се слеят.Но тук идва ролята на Джеймс,а нали знаете мъжки кодекс.След като той е бил приятелят на Стеф преди доста време,няма как тя да почне да се среща с най-добрият му приятел.Наистина много,много ме дразнеше,просто очаква,че той трябва да единственият.А са приятели от толкова много време,така че никой не смее да направи първата стъпка.

Чела съм доста книги ,където най добри приятели се влюбват,но тази книга просто ми направи много по-силно впечатление.Да историята е позната,но не е наблегното само на Линдън и Стефани, а и на цялата им компания.А това,че книгата е написана от гледната точка и на двамата и възможно най-добрият начин да опознаеш и двамата.Написано е увлекателно, а препратките към някой песни и филми,няма как да не ти направи впечатление .Прекрасна книга с невероятен край,само това мога да кажа.


Три невероятни ревюта  на Ева и Ана и Павлина.

ПС:Не знам да ли ще бъде издадена и нас,но има и книга със заглавието the Ofer и е за братът на Линдън-Брам и приятелката на Стефани-Никола също и за Кайла и някакъв братовчед на Линдън книгата се казва The Play,дано имаме късмет и да издадат и тях .

Comments

  1. Наскоро прочетох книгата и много ми хареса , както и ревюто ти :)Харесва ми как пишеш и ми е интересно да чета блога ти :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ти е харесала. Благодаря за милите думи.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване