Гондола на времето

Гондола на времето
Ева Фьолер

 Още докато четях резюмето на книгата знаех,че искам да я прочета.Пътуването във времето е едно много обширна тема и има само два вариянта или ще се влюбя в нея или ще я намразя.С голяма радост казвам,че това е книга,който заслужава да се прочете.Досега не бях чела много книги,който се развиват във Венеция и затова не знаех какво да очаквам.
 17 годишната Ана е на почивка с родителите си и всичко върви нормално, докато съдбата или просто една гондола,не я отвеждат във Венеция,но 500 години по-рано.Въвлечена е във една опасна игра,в която трябва да намери начин да се впише.Но проблема е там, че няма как да играеш без да знаеш правилата, затова просто трябва да се опиташ да не изпъкваш, докато не дойде момента да разбереш какво наистина става.
 За голямо съжаление книгите за пътуване във времето са много малко,но затова винаги,когато намеря такава има нещо,за което гледам,а именно как автора е обяснил целият процес на пътуването.А тук попаднах на една напълно нова идея за мен , а това че беше помислила и за това как човек да не се издаде,че е от друго време, се отличи доста.А и цялото действие се развиваше през 15в. и от началото до края Ана се развива пред очите на читателя,от малко разглезено момиче,до зрял човек готов да се жертва за другите. Тъй като досега не се бях интересувала от историята на Венеция, се оказах погълната от събитията и действията.В началото бях леко объркана, какво точно и защо става, но лека полека книгата може да те завладее и бързо да се потопиш в онова време.Всеки един в целият процес на пътуването има точно определена
роля,всички герой имат нещо специфично и дори без да се набиват на очи лесно може да ги откроиш като характер, не знаеш какво да очакваш от никой.Единственото, което бих искала да видя повече, е развитието на отношенията между Ана и Себастиано. В началото не беше наблегнато много на неговото присъствие, но към средата на книгата всичко стана по динамично и рязко започна да се отличава и той.
 Каквото и да следва от тук нататък мога да кажа, че това е една обещаваща история,който ще ви отведе на нови и неподозирани места.


Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване