10 Beauty hacks you should know

10 Beauty hacks
 you should know

Знам, че този пост няма нищо общо с книги, но какво пък, нека разнообразим малко. Аз лично обичам да изглеждам добре, но има моменти, в които просто бързам и винаги нещо сe обърква, ако и на вас ви се е случвало знаете колко е неприятно да нямаш време, но да трябва да тръгваш. Може би повечето идеи ги знаете, а може би и използвате, но пък може и да намерите нещо полезно, на мен понякога ми спасяват живота.

1. Матирано червило
Матираното червило е нещо, което не само седи добре, но и издържа доста време, но не винаги имаш такова, но можеш и сам да пресъздадеш ефекта. Лесно е просто вземате салфетка поставяте я върху нанесеното червило и отгоре минавате с пудра, премахвате салфетката и воала устните ви седят матирани.


2. Проблемът на очната линия
Още помня първите месеци, в които се учих как да слагам очна линия, сега като се върна назад си беше просто трагично, но за тези които сега се учат едно предложение, използвайте тиксо. Предварително го прилепете към ръката, за да остане лепкавата част и го поставете на окото, също така е много полезно при опушен грим, за да се получи идеалната линия.


3.Как клечката за уши може да те спаси
Спиралата, едно от нещата, които съм сигурна че повечето използвате и ви е познат онзи момент в които спиралата се окаже върху клепача и изглежда като нанесена от две годишно, но ако използвате клечка за уши проблемът е решен.

4. Бебешките косички
Да всички ги имаме, а може да са толкова досадни. Когато нямам време да ги изправя, просто вземам четка за зъби напръсквам я с лак и ги приглаждам, издържа целият ден и не се налага да губя време с пресата.


5. Лакът
Не знам защо, но винаги когато се лакирам, разбирам че трябва да направя нещо и незнайно как всеки път се оказвам с някоя лента, която просто не трябва да е там. Просто използвайте студена вода, съхне много по-бързо и ще ви спести доста мъки.

6. Нов живот на спиралата
Много често установявам в последният момент, че спиралата ми е свършила и нямам друга в несесера, в такъв случай вземам разтвор за лещи и поставям няколко капки и спиралата издържа поне за още няколко пъти.


7. Фибите
Няма как да нямате малки черни фибички, които лично аз губя непрекъснато и да не сте се срещали с проблема на тяхното прекалено нестабилно състояние, поне при мен винаги решават, че няма да седят в косата ми. Отново просто ги напръскайте с лак и ще останат, където сте ги сложили.


8. Мед срещу изгаряне
Как да не обичаш момента, в които съвсем спокойно използваш пресата си или машата и просто я допреш до теб, понякога ми е идвало да я захвърля някъде, а след това трябва да се справям и с изгарянето. Оказа се че меда е доста полезен в такива моменти, просто нанесете малко на изгореното и ще е по-добре.(аз използвам и мас и невен, невероятно много помага, за да не остане белег)

9.  Навити дънки
Пролетта идна, а с нея и удобството на навитите дънки, а това значи че най-после трябва да накараш краката си да не изглеждат като Чубака. Е да ама, понякога просто не ви се занимава, в такъв момент вместо да пускате водата и да използвате кремове, един обикновен вазелин предотвратява това цялата ви кожа да се получи като нарязана с ренде.


10. Да възстановиш унищожения грим
Отново се връщам на червилото, но този път на момента в които то реши, че иска да падна, използвайте запалка или нещо подобно, за да го съберете с останалата част и да не се налага да вземате ново. Ако пък пудрата ви реши да стане на прах, може да сложите малко алкохол, да стане като каша и след това с поставете памучен тампон отгоре и до вечерта ще е като нова.



Ами това е, най-вероятно повечето го знаете, но никога не е излишно да се повтори. Надявам се а ви е било интересно лекото разнообразяване на тема, надявам се да съм помогнала малко, какви са вашите хитрини за справянето с ежедневните проблеми на грима.

Comments

  1. Страхотен пост, много полезни съвети!

    ReplyDelete
  2. Обожавам да чета (или гледам клипове в youtube)с подобни съвети. Някой от твоите ги знам и ползвам а други като този с лака за нокти и водата, се радвам много да науча. Веднага ще го пробвам :)

    ReplyDelete
  3. Много интересен и полезен пост. Не знаех за това със спиралата и клечката за уши и определено ще се възползвам от идеята :)

    ReplyDelete
  4. Радвам се, че съм била полезна :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване