New TV series # 1

New TV series # 1


В последните дни отново ми дойде музата да гледам сериали и май уцелих момента, в който излизат някой нови. Ще ви споделя моето мнение за тях, но изобщо не съм добра в това да разказвам за какво става дума, ще се опитам да не ви объркам, много.

The Shannara Chronicles
Историята разказва за един свят, където живеят, хора,елфи и всякакви такива същества. В кралството на елфите има дърво, за което има легенди, че държи злите същества заключени, но вече никой не вярва в магии и това е само мит. Но въпреки това, дървото има пазители и внучката на краля е един от тях. Но когато докосва дървото получава видение, което не вещае нищо добро. В същото време един полоелф получава магически камъни от умиращата си майка, а именно тези камъни са довели до смъртта на баща му. По пътя си той се запознава с едно момиче, но нека кажем, че не е толкова мила колкото изглежда. И тук се включва друидът, спал години преди отново да има нужда от неговата помощ, той намира полуелфа , за да му каже,че като наследник на Шанара негово задължение е да пази принцесата и да спаси умиращото дърво преди да е твърде късно. Само мога да кажа, че засега изглежда много обещаващо и задължително ще го гледам.



The Magicians
Куентин никога не се е чувствал на място, неговият свят е между страниците на една фентази книга, от която е обсебен. И когато вече дори приятелите му започват да се притесняват за него той се озовава в един друг свят. Училището за магии е точно така като си го е представял, излязло от книгата му, разбира че има причина да не се вписва сред другите, той е различен, притежава магия и сега трябва да се научи да я използва. Но училището крие много тайни, някой май няма да са особено красиви. Отделно освен него на изпита за магия се яви и най-добрата му приятелка, но няма достатъчно потенциал, казвам го защото мисля, че тя ще играе важна роля, просто още не знам дали ще от добрите или не. Тук е излязъл само първи епизод на ме грабна и ще изчакам да излязат и другите.



Terra Nova
Първо да кажа, че този не е нов просто ми беше скучно и реших да го изгледам, въпреки че е само един сезон ми беше много интересен, а и не е дълъг и бързо се гледа. Тук действието се развива в бъдещето през 2149 и нека кажем, че не е особено приятно. Навсякъде цари глад и смърт, докато хората не намират процеп през времето и така започват експедиции до там като това е последната надежда на човечеството- Тера Нова. Героите са едно семейство, което има късмета да бъде част от 10, а не споменах къде води процепа, доста доста далеч в миналото , по времето на динозаврите най-точно казано. Няма да разкривам какво стана преди всички те да отидат на нова Земя, но след като това става, историята се развива, с това как всички се справят с живота сред подобни условия и някой други неща, който няма да издам.




Разделям поста на две тъй като, първо ще стане много дълъг, а и другите два, които искам да започна още не са пуснати, говоря за Shadow Hunters и Legends of Tomorrow. Надявам се да съм била полезна, ако някой още се колебае какво да гледа.

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване