Кери

Кери

Стивън Кинг


Може би много от вас зная историята на Кери Уайт, но колко в действителност я приемат. Това изречение сякаш описва всичко, което чувствах в края на книгата, но да се върнем в началото,  преди нощта на бала. Историята започва много преди един  неприятен инцидент в момичешката съблекалня, но именно той дава началото на редица събития, които ще променят всички. Кери винаги е била различна, момичето на което всички се подиграват, със странните дрехи и набожните обяснения, сама,  винаги сама. Може би ще си кажете какво от това, има толкова много други като нея, с какво тя е различна. Може би най вече с това, че за нея кошмарът не спира с прибирането от училище, там я чака нещо още по-трудно, собствената и майка. Не мога да опиша как точно е изграден подобен образ, от една страна Маргарет Уайт е тиранична, зла и напълно луда, но от друга може би през цялото време просто се опитваше да зашити дъщеря си, по неин си начин. Цялата тази набожна фанатичност, беше най-странното нещо в книгата.

 На фона на всичко това Кери открива, че може да мърда предмети със съзнанието си, само може да си представите как едно момиче отгледано под строги норми и непрекъснато подлагано на всякакъв вид тормоз, приема този факт. Ако трябва да опиша малко по-добре образът на Кери, бих казала, че тя просто не получи шанс да води нормален живот и в крайна сметка помете всичко след себе си. Въпреки че от самото начало бях наясно какво точно ще се случи, защото така беше написана книгата, че няма как да не разбереш още след първите страници, многото гледни точки направиха тази една история, вариация от истина и лъжа. Цялото действие се развива пред теб в един момент, а в другия четеш различни документи за случилото се след нощта на бала или причинете 
Кери да стане така, как се е породила телекинезата. Опитвах се да си отговоря кой точно е виновен за всичко и според мен просто всичко беше резултат на множество решения, правилни или не. Ако това не се беше случило или онова, ами то просто се случва важното е да не се повтори, но и това няма как да стана, така че винаги ще има последствия в този случай доста кървави. Винаги съм искала да прочета книга на Кинг, може би това не е най-добрият начин да се запознаеш с него, но въпреки това е достатъчно, за да получиш малка представа и да те накара да искаш да прочетеш още, или другият вариант, да не припарите отново до името на Стивън Кинг. 

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

Comments

  1. Книгата е доста противоречива и няма да се хареса на всеки, написала си много хубаво ревю и задължително трябва да прочетеш и нещо друго от автора:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да определено не е за всеки, но аз лично смятам да дам шанс и на други книги на автора.

      Delete
  2. Ревюто се е получило много добре и си обяснила всичко чудесно. Като цяло Стивън Кинг не е автор за всеки, но пък винаги трябва да се даде шанс на новото. И все пак книгата ми изглежда доста по-обещаваща от филма, който не се оказа нищо хубаво. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване