Тъмна любов (Братството на черния кинжал #1)

Тъмна любов
Дж.Р.Уорд

Братството на черния кинжал #1

         Забравете за всички светещи вампири, или тези които убиват хора, за да се хранят, тази история няма нищо общо с каквото и да е от образът на сладникавите кръвопийци. Опасни, зловещи, но и невероятно предани, братството на черният кинжал ще преобърне представите ви за свръхестественият свят. Шестима войни водят една непрестанна битка, за да опазят неподозиращите хора от обкръжаващата ги опасност. Лесърите са организация на лишени от души ловци готови на всичко, за да затрият расата на вампирите, която всеки ден  намалява.
   Рот, кралят които отказва да седне на трона си, последният чистокръвен вампир и водач на братсвото. Дава едно обещания пред един от своите войни, да защити нищо подозиращата му дъщеря от свят на сенки и   смърт. За него това е просто едно обещание, което трябва да изпълни, докато не се запознава с момичето полувампир, което трябва да преведе през целият процес на преобразяване. Бет води напълно нормален, дори може би скучен живот на репортер. Без много приятели и каквато и да е перспектива за бъдещето. От малка обикаля по сиропиталища и приемни родители, а сега един непознат със застрашаваща външност и разкрива един друг свят, от който тя е част. Първата книга от поредицата Братството на черния кинжал е само малка част от една по-голяма картина, която очаквам да видя.

Добре дошъл в прекрасният свят на ревността, помисли си той. За да влезеш в него, плащаш с  непоносимо главоболие, почти неустоимо желание да извършиш убийство и комплекс за малоценност. 

Ужасно отдавна отлагах прочитането на книгата главно заради представата ми за вампирите, някак си очаквах да са скучни, но просто още в първите страници, където трябва да спомена е речник на думите, ми стана ясно, че това не е обичайната версия за вампирите. Тук няма нищо като пиене на кръв от хората за удоволствие, не живеят вечно и определено не са толкова трудни за убиване. Още в началото ще кажа, че това което най много ми хареса в книга е че всичко е навързано, предварително погледнах кой книга за кой от братята е(ако не знаете поредицата е за братята от черният кинжал и в различните книги се набляга на различен герой ). Постепенно опознаваш всеки или се запознаваш с герой, които в последствие ще са и в центъра на събитията, въпреки че в тази книга  гледната точка се развиваше от много хора и непрекъснато ме държеше в напрежение.
Рот (всеки един от братята има специфично има, което по някакъв начин отговаря на същността му) е последният без капка човешка кръв, кралят и лидер на братсвото. Огромен, заплашителен с тъмни очила, кожени дрехи и ужасно много оръжия. В него обаче поне за мен имаше частица празнина, или може би страх от това да застане на чело на народа си и затова още в самото начало беше толкова силно привлечен от Бет, тя излъчва онова очарование, но едновременно с това и готовност да се справи с всичко. Двамата са убийствена комбинация, тя никога не си е 
имала никой, а изведнъж буквално се хвърля в един свят, които не познава, но изпитва желание да разбере, за да се доближи до баща си или поне до останалият спомен за него.

Неочаквано й се прииска да го защити. Странно беше желанието й да
покровителства някого, физически далеч по-силен от нея. Но той имаше
нужда от защита. В спокойствието и тишината на мрака тя долавяше
вътрешната му уязвимост. Можеше почти да докосне сърцето му.

На фона на цялата страст между Бет и Рот, има още нещо в което се влюбих, добре де няколко неща и си имат имена. Всеки един от братството участва и по някакъв начин можеш да го опознаеш преди той да стане главният герой,а отношенията между тях ме караха да се смея, все едно да събереш банда момчета с прекалено много хормони на едно място, но те са си точно това. Най-необичайното в цялата книга, за което само мога да поздравя Уорд, че е изградила един свят, които не прилича на нищо, за което съм чела и в него е вплела различни истории, но толкова взаимно зависими, че чак се увличаш и не може да разбереш, че вече си започнал втората част (което аз направих още деня след като 
завърших тъмна любов). Все едно ти дават да погледнеш картина, а след това само елементи от нея, но ти все пак знаеш какво се крие зад нея и чакаш да видиш още и още, за да сглобиш цялата картина отново. И не на последно място трябва да спомена, че война която се води с лесърите, тепърва ще се развива, някак си допълваше книгата и я правеше микс от много различни елементи. 
Забравете всичко, което знаете и се потопете н един свят на мрак, войни и едно братство, което ще ви обсеби.


ПС: Това са имената на братята, но има и много други герой, които са важни, но ще ви оставя сами да се запознаете с тях, ако се чудите от сега си имам любимец, но няма да издавам кой е, поне засега.

Рот (Wrath) — гняв
Тормент, Top (Tohrment) — страдание
Рейдж (Rhage) — ярост
Зейдист, Зи (Zhadist) — садист
Вишъс, Ви (Vishous) — порочен

Фюри (Phury) — мощ

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване