Doon

Doon

Carey Corp & Lorie Langdon

Защо никой друг освен Вероника не може да види мистериозното русо момче в килт, което винаги просто изниква от някъде. И точно когато си мисли, че скоро напълно ще полудее най-добрата и приятелка Макена предлага най-добрият начин да избягаш от реалността, като просто я оставиш зад гърба си и отидеш във величествената Шотландия. Но това място крие много повече тайни, от колкото си мислят.

Не само, че мистериозното момче ги последва в Allowаy, но след като откриват едно старо писмо от лелята на Макена, заедно с един дневник, два пръстена и невероятните истории за един приказен свят на име Doon, намиращ се точно след края на моста, остава само един въпрос: В какво си склонен да повярваш ? И просто така, дали с малко магия или късмет, а може би и двете, Вероника и Кена се оказват в центъра на нещо голямо,в един свят, които за някой е просто древна легенда. Двама принца, много тайни и загадки и едно кралство отвъд моста, са само част от тайните на Doon.
  Много отдавна исках да прочета книгата, дали заради Шотландия или пък целият свят, който от една страна е като приказка, а от друга е толкова близко до нормалното, че чак е вълшебно. Вероника и Макена, могат да са ужасно различни, но както те казват, споделят един мозък понякога. За първи път чета книга за две момичета в главната роля и определено ми хареса, във всяка нова глава виждах по малко от себе си в тях. Ви е тази, която пое цялата инициатива и повярва в едни измислен свят от самота начало. Тази, която виждаше русият шотландец, с убийствен акцент и в момента, който разбра че той е нещо повече от плод на нейната фантазия беше готова да остане с него, добре де това не го осъзнаваше от самото начало, по простта причина, че той се държеше като разглезен престолонаследник, въпреки че в процеса на книгата разбрах, че той няма нищо общо с образа на момчето, което е в първите глави.О май не отбелязах, че още в момента, в който попаднаха в Doon бяха обвинени, че са вещици и разбира се русия, не толкова чаровен принц, както го определи Кена, ги прати в тъмницата (а и още две допълнение, първо браво ирония на Кена, не бил чаровен, никой не ти вярва, допълнение две, казва се Джейми и е шотландец, за всички фенове на Outlender,които знам че ме разбраха).
 Като споменах Макена, ами тя е тази, която се опитваше да мисли трезво над нещата и да не се впуска в необмислени неща, но принц номер две, подвизаващ се под името Дънкан, определено реши да се намеси, в политиката на Кена за стой далеч от тъмнокосия шотландец и не забравяй, че е принц, въпреки че те измъкна от тъмницата, стои спокойна и не го зяпай. Дънкан от самота начало не представляваше никаква загадка за сметка на брат си. Той е откровеният, разумният, да разбрах те ме, Кена номер 2.
Първите страници всичко се вършеше около това, да се запознаеш с историята и героите. И след като по ред причини Кена и Вероника трябва да останат в Doon, за един момент действието беше по-мудно без толкова действия, но спокойно това не продължи дълго и последните 150 страници ме държаха в напрежение до късно вечерта. Мога да кажа, че определено имаше обрати, които не очаквах, но те направиха книгата толкова интересна. Много лесно може да се окажеш част от героите и да преживееш всичко с тях именно заради невероятния стил, с който е написана. Звучи като напълно естествен разговор между най-добри приятелки, това най много ми хареса.




Това е една история за приятелството, което може да победи всичко, за това как любовта не поставя границr. Преплетена с малко мистерия и невероятна атмосфера. Ако искате нещо леко и приятно с чувство за хумор, определено ще харесате книгата. 

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване