Сърца за разбиване - Али Новак

Сърца за разбиване

Али Новак

Стела никога не се е увличала по бой бандите и особено по Хартбрейкърс. Но когато става дума за това да зарадва сестра си, тя е готова на всичко, дори да виси на огромна опашка сама и само, за да вземе автограф от група, която дори не харесва. Но една напълно случайна среща, променя всичко. Момчето с красивите сини очи, което среща в кафенето се оказва същото, от което няколко часа по-късно трябва да вземе автограф. Оливър Пери може да е разбивач на сърца, но едно момиче с фото апарат го опознава по-добре за един уикенд от колкото хилядите му обожателки. Двамата на пръв поглед може да нямат нищо общо по между си и да не вярват, че някога ще се видят отново, но тяхната история не завършва само с един телефонен номер. Но за Стела животът не е толкова прост, колкото и да  иска да е самостоятелна, от както сестра й се разболява от рак, всичко в главата й е насочено към нея. Въпросът е как да съчетае двата свята?

***
Обожавам подобни книги, не само, че са леки и се четат на един дъх, но и са толкова лесни за възприемане. Но в "Сърца за разбиване" имаше дори нещо повече, накараме да си задам доста въпроси, а не всяка подобна книга го прави. Али Новак е успяла да създаде една история, която да ти покаже колко силна може да е любовта между братя и сестри, но също така и как всеки трябва да се опита да извърви своят собствен път.


"Животът никога не ти дава почивка. Той е суров и не прощава, и когато те връхлети, имаш само два варианта: да легнеш на земята или да се изправиш и да се бориш."

Стела винаги е била една от тризнаците, с Кара и Дрю винаги са били едно, преди ракът да навлезе в семейството. И в този един момент, всичко което си планирал просто изчезва. Когато нещо такова се случи просто няма как да си сигурен за нищо, въпреки че Дрю се опитва да съчетае нормалният живот с този на близначката си, за Стела това не толкова лесно. Но между всичките химиотерапии тя се хваща за нещо, което да я държи далеч от това да потъне в мрака, фотографията е нейното бягство от реалността, това което я отличава. И именно благодарение на това, тя получа възможност, за която дори не е помисляла.Но това включва и прекалено очарователният Оливър. Той е типичният вокалист от бой банда, цялото му излъчване е на типът лошо момче. Но в момента, в който се оказа, че може и да готви, поне мен напълно ме спечели. Мислех си, че проблемите в тази история ще са насочени главно към Стела, но с всяка една страница осъзнаваш, че и Оливър не е типичното "лошо момче"

Няма как да говоря за тях двамата без да спомена и останалата част от малкото им семейство a.k.a, другата част от Хартбрейкърс. Те са толкава разнообразна комбинация, от сваляч до стеснителен. Комбинацията между толкова различни момчета и то затворени в една стая може да доведа само до поредица от комични ситуации. От напълно опустошени хотелски стая, до битки в басейна. Нямам търпение да прочета и останалите книги (за тези, на който им е интересно направих малък research. Авторката е започнала да пише в wattpad, сайт за авторски произведения, където всеки може да ги чете, но в последствие се свързват с нея и издават книгата. В момента пише втората, която ще е за Алек, а също така има и още една поредица, която е spin-off на тази, но без да ги обвързва до такава степен, че да не може да се прочетат отделно. ), за Алек, Джей Джей и Зандър, обичам когато авторът създава няколко истории, но въпреки това запазва героите, който вече обичаме.

" - Прави си - каза той и аз поех рязко въздух. - Не разбирам. Нищичко. Обвиняваш се за нещо, което няма как да контролираш, като буря или нашествие от извънземни.Факт: Всеки го сполетява нещо, рано или късно. Въпросът е как ще поемеш удара. "

Това, което най-много ме изненада в тази книга не беше само историята на Оливър и Стела, но и всичко което вървеше заедно с нея. От проблемите в групата до болестта на Кара. Али Новак е успяла да изгради и двата аспекта толкова реално, че забравяш, че това е просто книга и преживяваш и най-дребните моменти заедно с героите.

"Светът се движи бързо, всичко около нас се променя всеки ден. Фотографията е дар, чрез който може да задържим момента завинаги."

Това е една история за пътят, който човек трябва да извърви, за да преоткрие себе си, но заедно с това и да превъзмогне страхът от неизвестното. Дори, когато ти се струва, че мракът е превзел целият ти живот, трябва да намериш онова, което те прави щастлив. В животът може нищо да не сигурно, но когато Стела среща Оливър, дори музиката му, започва да й звучи добре.


Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета книгата.

Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване