Среднощна корона

Среднощна корона 

                                    Сара Маас 


Тип-Фентъзи романи 
Поредица-Стъкленият трон 
Страници -416
Издателство-Егмонт



  Това е втората книга от поредицата Стъкленият трон.Тук може да прочетете ревюто на първата.
  Още предишния път споменах,че това е книгата, която въпреки всичко реших да прочета и много се радвам,че го направих.Но втората книга беше даже още по-добра.Селена вече е кралският убиец и е време да изиграе ролята си на асасин. Но
за да предпази близките си трябва да ги държи далеч,от това,което в действителност прави.Първоначално бях изненада от отношението и към тях,докато не разбрах защо се държи така.Задачите и винаги са свързани с убийствата на хора,който са застанали на пътя на краля.Но тя им дава право на избор или да изчезнат ,или да довърши това за ,което е наета.
В двореца тя вече не е просто участник в състезанието,а победителят.Не съм си и помисляла,че всичко е свършило.Магията е още по-силна и застрашава не само нея,но и другите.Но има моменти,в който трябва да свали бронята,а именно тогава виждаме истинското и  аз.
Отношенията и с Дориан в началото определено бяха много по обтегнати,защото тя крие от него това,че всъщност не убива мишените си.Но отношенията и с Каол значително се подобрят,което е меко казано.Въпреки че и той не е доволен от положението и я разбира. Започват да прекарват много време заедно и в крайна сметка тя му се доверява,допуска го до себе си.А това променя всичко,вече ни е непоклатимия Асасин на Адарлан,сега има за кого да се притеснява и мисли.
Последната задача,която и дава краля е пряко свързана с нейното минало,започнах да опознавам Селена, видях я в друга светлина,като малкото момиче останало без семейство.Магията се оказва много по дълбоко вкоренена от, колкото предполагах.А това значи и много нови врагове и битки.Най-голямата загуба е тази на Нехимия,беше един от любимите ми персонажи,а това,че Каол беше от части виновен,доведе до момента в,който Селена се превърна в момичето,което смях,че е преди да я опозная,студена и жадна за отмъщение.
В този момент,когато няма на кой да се довери,Дориан се оказва човекът,който и оказва най-голяма подкрепа.Мислих си,че в първата книга е невероятен,сега просто надмина всичко.Впусна се с главата напред,когато Селена се изправи срещу поредното чудовище.И така те отново възобновиха отношенията си.Все още не знам кой ще избере и двамата имат добри и лоши страни,а и не съм сигурна дали може да прости на Коал.Има прекалено много събития и думи изречени помежду им,но смятам,че той още значи много за нея.
Също така научаваме и нещо много интересно за принца,което променя всичко за него.Но не само неговите тайни излизат на яве. Най-голямото изпитание предстои и за Селена,а именно да се изправи пред миналото си .Честно казано очаквах нещо такова това ,че тя е нещо повече от асасин и затова нямам търпение за третата книга,за да я видя още една нейна страна,тази на лидер.

Опитах се да няма много спойлери ,но няма как някой неща просто трябваше да бъдат казани.
Преди два дена излезе и очаквана четвърта книга от поредица-Queen of Shadows.Който не е чел поредица определено му я препоръчвам.Селена не студена и бездушна,а просто предпазлива.Но за мен тя е борец и въпреки всичко продължава напред.


Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване