Скарлет

Скарлет 

Автор Мариса Мейър 




Тип-научна фантастика 
Поредица-Лунните хроники
Страници-408
Издателство-Егмонт


Ревюто съдържа спойлери от първата книга ,така че ако не искате за разберете нещо не продължавайте.Първата книга от поредицата е Синдер.Ревю на Синдер

Мога твърдо да кажа ,че Скарлет ми хареса повече от Синдер. Имаше много повече динамика,а и предпочитам Вълкът и Скар като двойка,държаха ме в по- голямо напрежение.Не че вече не харесвам Синдер и Кай,просто те загубиха първото място.
Книгата продължава с историята този път не само на Синдер,а и на Скарлет.В нашия случаи тя е червената шапчица,а вълкът е уличен боец с прякор Вълкът.Седях четях го и си мислих,ама сериозно ли как успя и тази приказка да се превърне в романтична,та то вълка искаше да изяде баба и.Но се радвам,че тук не го направи.Така че това е добре познатата ни история,но не съвсем.След като баба и изчезва,Скарлет започва да я търси навсякъде,а полицията спира издирването,защото всички смятат ,че е баба и е луда.Тогава се появява и Вълкът, учудващо готов да помогне.Действието се развива паралелно с това на Синдер.След като попада в затвора и научава ,че тя е принцеса Селена,с малко помощ от докторът успява да стигне до килията на капитан Трън и заедно с него се измъкват и с Рампион,неговият кораб и успяват да се укрият.
Скарлет продължава да търси баба си,докато баща и не се появява и започва да търси нещо,сякаш дори без да осъзнава какво прави.Така тя научава,че баба и била отвлечена от мъже с татуировка,опредена татуировка,а тя знае на кой е .Отива да намери вълка,но той твърди,че не е той,но знае кой е.В началото тя отказва да му се довери ,но после заедно тръгват за Париж да търсят баба и.По време на пътуването те много е сближават.Именно моментите във влака са ми любими.
Но не само Скарлет търси баба си .Синдер разбира ,че тя у жената помогнала и да избяга от Луна преди години.По време на пътуването си,тя разбира много са себе си и за това как се е случило всичко.
При Сралет и Вълкът не всички върви наред,но въпреки всичко любовта му е по- силна от това което му диктува същността.След като Лунната кралица напада Земята с своите генно създадени чудовища всички трябват да вземат трудни решение и да спасят Земята.
Скоро смятам да продължа с Крез, третата книга  от поредицата.И се надявам  да излезе и четвъртата ,която до колкото разбрах ще е за принцеса Зима,доведената дъщеря на Лунната кралица.


Comments

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване