Ангел с часовников механизъм

Ангел с часовников механизъм

                   Касандра Клеър


Тип-Фантастика
Поредица-Адски устройства
Страници-408
Издателство-Ибис


От доста време исках да прочета поредицата,но по една или друга причина все не стигах до нея.Мога да кажа със сигурност,че книгата ме грабна още с първите страници.Това ,че историята се развива във викторианса Англия я направи още по вълнуваща. Касандра Клер се е справила невероятно с пренасянето на атмосферата на онова време. 
Тереза Грей е 16 годишно момиче,което е изгубило всичко и всички,който обича.Останал и е само нейният брат Натаниел,който живее в Лондон,докато тя е чак в Ню Йорк.След като леля и умира,тя получава билет от брат си за Лондон и веднага заминава,без да подозира в какво се
забърква.Още с пристигането си, Англия е приветства с невероятно мрачния си и доста дъждовен чар.Но от брат и няма никаква следа.Тогава се появяват сестрите на мрака,отбелязвам,че те обичат прякора си и определено им отива.Дават и писмо от брат  като и обясняват,че е зает. (Наистина Теса. две подозрителни жени идват и ти казват да идеш с тях и това беше най-доброта ти идея.)
След това действието продължава няколко седмици по късно,в началото нямах идея какво точно става,но после всичко се подреди.Тес не e обикновено момиче както е вярвала през целия се живот.а е  превъплащенка,или по ясно казано,след като докосне предмет принадлежал на друг може да приеме негова същност и визия.Именно в това я обучават сестрите на мрака.Заплашват я,че ако избяга ще наранят брат и.Но тогава идва момента ,в който те смятат,че тя вече е готова да се срещне с Магистърът.И тогава се появява нейния
"герой"-Уил Херондейл.Не знам как ,но той е очарователно дразнещ.Но мисля,че причината за непрекъснатото му меко казано отвратително поведение се корени в миналото,което не може да преодолее.След като се спасяват от сестрите на мрака,дойде частта ,в която трябваше да разбера как точно е изграден целия им свят .Уил, Шарлот, Джем(Джем е едиственият за, с който Уил се държи като с приятел. Харесвам го въпреки всичко,което е преживял не спира да се бори.) и останалите са ловци на сенки ,те пазят мира между доброто и злото .Но се появяват и хора като магистъра ,който искат да нарушат този ред.
В началото Теса е много объркана ,не знае да ли да се довери на ловците,но те са единствената и възможност да спаси брат си .Трябва да се изправи пред вампири,магьосници и най вече армията,която не идва нито от ада нито от рая.Трябва да премине през какво ли не,но дали си
струва.Всички,хората крият много тайни ,повече от колкото си мислим.Но по време на война се ражда и любов. Уил и Тес са много сладки,когато той не се държи като глупак.
А накрая след като едната битка приключва,Теса научава неща за себе си който променят всичко,но също така намира и ново семейство.
Не съм чела реликвите на смъртните,но определено,ще прочета и тях.Но съм гледала филма и доста често опитвах да намеря чертите на едните герой  в другите.С нетърпение очаквам и другите две книги, както и сериала ,който излиза догодина .

          Действието в АДСКИ УСТРОЙСТВА предшества събитията от РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ

Comments

  1. Радвам се че първата книга ти е допаднал ;3 Това означава,че просто втората ще те разбие :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз имам такова предчувствие ,всяка глава ставаше все по- добра и по- добра,чудя се дали и реликвите на смъртните да не почна. :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване