Създадена от дим и кост

Създадена от дим и кост 

Лейни Тейлър 


  Реших да прочета книгата,заради многото добри отзиви за нея.Но честно казано в началото или не разбирах,кое какво е и защо става ,или трябваше да я чета по концентрирано.Но след като си казах,не ще и дам шанс и минах 80 90 страници ,всичко коренно се промени.Имаше динамика,оригиналност ,интересни персонажи.Като до самият край ме държа в напрежение.
  Кару не е обикновено момиче.Синя коса ,татуировки и много развинтено въображение или поне така смятат хората.За приятелите си тя е страхотен художник с много интересни творби.Коя от коя по измислена.Но не мисля,че всеки нормален човек ,може с едно желание да докара сърбеж на досадното си бившо гадже.Или да изчезва с дни и да се връща в ужасно състояние.Но всъщност всичко ,което за околните си е просто стараното държание на Кару е истина.Всяко едно измислено същество в скицника и може да се каже ,че е нейното семейство.От малка отгледана от химери ,тя е виждала какво ли не.Изпълнява различни поръчки и под това имам предвид ,че събира зъби.Да това ми се стори много странно ,ама и химерите не са нещо нормално.Докато един ден по всички портали,през който минава и Кару и други същества ,започват да се появяват странни отпечатъци.Никой не знае нито какви са нито от къде са се появили.Но на една от поредните си поръчки светът на Кару се обръща с главата на долу.
Във всеки свят където има зло трябва да има и добро ,за да се запази баланса и така се вписва Акива. Не земно красивият Серафим,който ще направи всичко,за да намери Кару. Двамата са свързани много по- силно от колкото мисля.И когото дори целият свят започни да се разпада те намират пътя си един към друг. Има различни по сила желания,но най-силното е надеждата,не случайно Кару означава точно това.По пътя си в търсене на истината тя ще намери истинското си аз .Един малък ядец,може да ти разкаже повече за теб,от колкото ти самият знаеш.Може да те пренесе в свят на магия,същества от друг вид.Но където и да се намираш винаги има предателство,война,жажда за мъст,но и любов,която ще оцелее през всичко ,ще победи времето.

                                                                                           Имало едно време
                                                              един ангел и един дявол, които се обикнали...
                                                                                   Това не завършило добре. 

Това е една много по-различна книга от всичко ,което съм чела.За първи път се сблъсквам с такива същества и не бях сигурна ,че ще свикна с идеята,но опредено ми хареса.Историята предразполага за толкова много развитие и те кара да искаш да разбереш още.Както казах в началото е малко трудно да влезеш в история ,но направиш ли го веднъж, ще се влюбиш в нея.


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване