Похитителят на мълнии

Похитителя на мълнии

             Рик Риърдън


 
 Тип:
 Фентъзи романи

 Поредица:
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
  
 Страници:
 352 черно-бели

Издателство:
Егмонт



Вярвате ли в богове,е ако отговорът е не ,то тогава сте на същото мнение като 12 годишният Пърси Джаксън.Проблемното момче с дислексия,което често се забърква в неприятности.Израснал с майка си и доведения си баща той никога не се е чувствал на мястото си.Но гимназия Янси дава началото на поредица от събития,който ще превърнат Пърси в герой.Да откриеш,че боговете не са само приказка за лека нощ и, че самият ти си син на бог,е да речем ,че не е най-лесната за приемане новина.

"В известен смисъл е хубаво да знаеш, че там горе има богове, тъй като лесно можеш да намериш кого да обвиниш, когато нещата се объркат."

И това,че най-добрият ти приятел е коза,поправка сатир,е най-нормалното, което ще се случи на Джаксън.Заедно с приятелите си той се впуска в своя първи подвиг като нечистокръвен(дете на бог и смъртен), за да върне мълнията на Зевс. Не всеки може да се похвали,че е победил Медуза или ,че е стигнал до дълбините на подземното царство.

„Истинският свят е там, където са чудовищата. Там разбираш дали те бива с меча или не.“

Запознайте се с Пърси Джаксън момчето ,което всички ще запомнят.
***
Не знам как не съм чела книгата досега,още от първите страници не можех да се откъсна от нея.Преди това бях гледала филма и си мислех,че знам какво ме очаква,но грешах.Те са толкова различни,че нямаше момент,в който да не се чудя какво следва.Имаше моменти ,в която седях сама в стаята и се смеех с глас на почти всяка страница,особено на заглавията на някой от главите.

Всеки един от героите има много силна индивидуалност.Това,че в първата книга са все още деца мисля,че е предпоставка ,за да видим как ще се развият характерите им.Пърси,Анабет и Гроувър са невероятно трио.Всеки допринася с нещо и това ги прави невероятен отбор.
Действието се развива много бързо и от един напрегнат момент вече сме в друг.Гръцката митология винаги ми е била интересна,а Рик Риърдън ни представя една едновременно позната,но и нова представа за света на боговете.

Определено бих поставила книгата в списъкът ми с любими.Нямам търпение да разбера какво следва сега,когато Пърси вече е наясно с това кой е ,но не и какво му предстой.Ако търсите книга, която едновременно е  мистериозна,забавна и с невероятни героя то Похитителят на мълнии ще му хареса.

Comments

  1. Много се радвам,че прочете Похитителят на Мълнии и че стана един от милионите фенове на поредицата!Сигурна съм,че следващите книги ще са ти интересни!Приятно четене!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямам търпение и за другите ,сигурна съм ,че ще са не по-малко добри.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване