Алена кралица

Алена кралица

                     Виктория Айвярд


В свят, където цветът на кръвта ти определя кой си ти, една злощастна случайност ще промени всичко  .Хората се делят на две групи-Червените  са обикновени хора,който са поели бремето да подържат животът, такъв какъвто го познават от години.Водят войните и живеят под управлението на Сребърните.Те притежават различни умения благодарение,на който Червените те страхуват от тях.Мер е нормално 17 годишно момиче,за което съдбата има точно определен план.Родена Червена тя притежава сили на Сребърна.А когато нещо токова се разкрие пред очите на самото кралско семейство ,единственият начин да покриеш всичко е да излъжеш.Въвлечена в дворцови интриги, Мер трябва да се справи и  със зараждащата се революция на Червената гвардия.Да разбере ,коя е и какво и диктува сърцето.Раздвоена между този ,което иска и този,от  които си нуждае тя дава началото на дълго търсена промяна.
***
Историята въпреки,че от една страна е много позната,от друга те държи в напрежение до самият финал.От самото начало харесах Мер.Тя е силна и борбена.Объркана от всичко,което и се случва,но въпреки това не се отказва.За някой с трима братя и една по - малка сестра,тя се е научила да се справя сама.Другите двама глави герой са принцовете ,който колкото си приличат са и толкова различни.
Кал е престолонаследникът,този който от малък има точно определено място в обществото.Силен военачалник,добър приятел,но  и твърде привързан към Мел.
Нима принце ?Нима разбираш какво е да бъдеш откъснат от всичко ,което обичаш принуден да бъдеш нещо друго ?Да лъжеш през всяка минута до края на живота си ?Да знаеш,че в теб има нещо сбъркано?
Докато брат му Мейвън винаги е бил  в сянката му ,но по-голяма свобода,може би това е причината толкова бързо да се сближи с малкото мълниеносно момиче,както всички наричат Мер, заради силите и  да създава и контролира електричеството.
Беше ми интересно как тя се разви като характер, от крадлата с червена кръв,до лейди със сили на Сребърна.
Мер Бароу  от миналата седмица нямаше да знае да се смее ли ,или да плаче на тази своя
версия.Но тя беше глупаво и лекомислено момиче ,а сега аз плащам цената.
Но двореца е място изпълнено с прекалено много лъжи,които биха променили всеки.
Да на много места сюжетът ми приличаше на много други книги,но въпреки това Виктория Айвярд е успяла да пресъздаде една друга атмосфера,която ме накара да седя до късно,за да разбера какво става по нататък.Като цяло всичко в книгата ми хареса ,от корицата чак до последната глава.Финалът преобърна цялата ми представа до тук.Препрочитах някой места,за да съм сигурна,че не греша.Нямам търпение да излязат и другите книги от поредицата,за да разбера, ами сега какво.Това е една книга с познат сюжет,но неповторимо развитие.

Comments

  1. Великолепно ревю ❤ съгласна съм с теб, книгата е попита с неочаквани обрати, които имат силата да те оставят с отворена уста ❤ а отговорът на всички въпроси е - "Всеки може да предаде всеки"..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване