Принц с часовников механизъм

Принц с часовников механизъм

Касандра Клер



Книга 2 от поредицата Адски устройства
Страници 455
Издателство- Ибис


Теса вече не е онова загубено момиче,което не знае коя е,сега е част от ловците на сенки.Но сигурността,която Института и осигурява е само временна.Всичко се преобръща из основи, когато управлението на Шарлот е поставено под въпрос и единственият начин да се справи е да намери Магистъра.
Уил, Теса и Джем се впускат в търсене,което нямат право да загубят.Но пътят е дълъг и труден и разкрива истини,който просто водят до повече въпроси. Какво крие Уил Херондей зад студеното си и грубо поведение,коя в действителност е Теса.И какво ще стане , когато любовта и лъжата се слеят в едно.Понякога истината е прекалено трудна за приемане и въпреки това трябва да бъдат взети решения,който ще променят всичко.Дори ,когато съдбата се е намесила много преди дори да знаеш ,какво е ,за да се боиш от нея.Но дали любовта е достатъчно силна,за да победи всичко това,ако сърцето ти е разделено на две и не знаеш коя от тях да послушаш.

***
Не вярвах,че книгата може да стане още по- добра от първата част.В нея дори не бях сигурна дали харесвам Уил.Къде ми е бил умът!?Той е невероятен всичко през ,което е преминал,всяко едно действие,за което ми идеше да му откъсна глава ,всъщност е било най-правилно,което може да направи предвид обстоятелствата.

Не мога да ги разделя,единия от другия,помисли си тя.Не мога да поема отговорността за такова нещо.Не мога да кажа истината на никого от двамата.

Много рядко попадам на книга ,където любовният триъгълник да е представен едновременно толкова добре ,но и толкова да ме измъчва.От една страна Джем заслужава да е щастлив,независимо колко време му остава,но от друга Уил също,но въпреки това би направил всичко ,за да направи Джейм щастлив.На Теса определено не и е лесно да е разкъсана между тях,но едновременно с това трябва да се справи и с бремето на истината.Прекалено много неизвестни има зад живота и.А когато най-накрая намери място,където да се чувства сигурна то е застрашено,от хора,който мислят единствено за себе си.

Възможно ли е да обичаш двама души едновременно?Възможно ли е да разполовиш сърцето си на две?

В тази книга за мен много се открои и Шарлот,в началото не е обърнах много внимание ,но сега тя трябва да покаже на всички ,че жена може да бъде на чело на Института и ще се справи не по зле от всеки мъж. През всичките тези години тя се е грижела за Уил,Джем и Джесамин като за свой деца,което изобщо не е малко.

Когато вземат решения ,жените не разсъждават логично,а следват емоциите,идващи от сърцето.

Отново атмосферата на тогавашната Англия е представена по много лек и приятен начин,лесно може да те накара да се чувстваш все едно си там.Само на мен ли ми се иска да съм ловец на сенки ,звучи толкова вълнуващо,е не частта в ,която може да те убият де ,но почти всичко останало.Много се надявам да не свърши така имам нужда да знам ,какво ще стане и неприятното чувство ,че може да не е това ,което искам.Но въпреки това книгата е наистина добра,като цяло идеята ми харесва и ,ако не сте я чели го направете няма да съжалявате.


Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност .



Comments

  1. Всяка една книга от тази трилогия е по-добра от предишната :) Не мога да реша обаче дали тази или последната част ми е любима. Готино ревю!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поне най после се убедих да почна и третата,малко сама се спойлнах за края и не исках да я прочета, но е крайно време.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване