Booktube-a-thon 2016 + TBR

Booktube-a-thon 2016


Това е един от най-известните из книжното общество маратони, а тази година за първи път смятам и аз да се включа. Под това разбирайте, че си поставям прекалено невъзможна цел, но това е една хубава причина да се опитам да прочета книги, който иначе може да не се реша да започна. Съвсем наскоро излязоха и таз годишните категории. Тази година маратона ще се проведе от 18 юли до 24 юли. Тук може да изгледате официалното видео. 


1. Книга, която има жълто на  корица
За тази категория дълго се чудих, защото харесах Фенка, но много се колебаех дали да прочета и Връзка, но корицата е с жълто и да, защо не. Много се надявам да остана изненадана и от тази нейна книга.
Едит: в последният момент попаднах на Прикачен, а тя ми допадна повече като сюжет и май ще се спра на нея, но още не съм сигурна. 

2. Да четеш само след залез
Тук предполагам, че ще съчетая тази категория с някой от другите, но засега не съм сигурна с коя.


3.Книга, която откри благодарение на Booktube
Отново много интересна категория, голяма част от книгите, който решавам да чета идват от там, но от доста време съм хвърлила око на Домът на мис Перигрин за чудати деца.



4. Книга от любим автор
Може би, ако не беше тази категория нямаше да се сетя да прочета отново нещо на Роулинг, а за фен на Хари е срамота. Тук се спрях на фантастичните животни и къде да ги намерим. Нямам търпение отново да вляза в този свят, а да не споменавам, че чакаме и новата книга. + Че скоро излиза и филмът по книгата, какво по добра възможност от това.


5. Книга по-стара от теб
Отдавна бях решила, че искам да прочета някой класика, но знаете как е, все излиза нещо друго и не стигаш до други. След дълги размисли се спря на 451 градуса по фаренхайт.


6. Прочети и изгледай адаптация по-книга              
Може би тук се затрудних най-много, не че нямам избор просто не исках нещо много дълго, но пак се получи така, но каква да се прави. Град от кости отдавна си чака редът.


7. Прочети 7 книги
На всички ни е ясно, че няма да изпълня това, просто и да искам няма как да се получи, но успех на тези, който все пак ще се опитат.

***
Предполагам всички вече знаете, че ще се проведе Български Книжен Маратон, за който може да намерите информация тук. Там ще намерите повече информация, за момичето, без който нямаше да се състой както и категориите за тази година, защото кой знае, догодина може отново да се състой. Просто седмицата,  в която се пада ми е много натоварена и няма да успея да се включа, но задължително ще следя как върви при тези, който ще го направят. Успех на всички. Смятате ли да се включите в някой от тези маратони, а защо не и в двата?


Comments

  1. Страхотни книги си си избрала. Аз ще се включа в БКМ и не съм сигурна дали ще успея да се справя. По- важното е, че ще се опитам. Пожелавам ти успех. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Успех и на теб, важното е да се забавляваш :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Друговремец

Съвети за последна учебна година

Игрите на глада-Възпламеняване